Skip to Content

Undervannsrugby

 

Verdens artigste sport! Lyst til å prøve?

Vi trener mandag og onsdag kl 20.30 og søndag kl 18.30 i Pirbadet.

Kontaktperson: UVR-oppdame Thea Karin Skylstad (styret)

For mer info sjekk:  uvrugby

Hva er undervannrugby?

UV-rugby spilles i basseng, og som navnet tilsier foregår det hele under vann. Vi spiller i Pirbadet som er 5 m dypt. Av utstyr bruker vi: dykkemaske, snorkel, svømmeføtter og en hette for å beskytte hodet; da spesielt ørene.

Adgang til Pirbadet er begrenset til medlemmer av Dykkergruppa.

Vi spiller på tvers av bassenget, og målene står på bunnen på hver sin side av bassenget. Disse er en rund korg, som stikker ca 0,5 m opp fra bunnen. Ballen er ca 15 cm i diameter, og den er fylt med en saltoppløsning slik at den synker med ca 1 meter pr sekund. Hvert lag kan til enhver tid ha seks spillere i vannet. I tillegg kan de ha seks innbyttere, som sitter på land.

UV-rugby er en meget intensiv sport, og man blir fort sliten. Derfor bytter man kontinuerlig, slik som i ishockey.

Hvem kan spille UV-rugby?

ALLE som er glad i å leke i vann kan spille! Vi har et herrelag og et damelag. Seriøsiteten varierer mellom utøverne. De mest aktive trener tre - fire ganger i uken, pluss at vi også driver med litt styrketrening og jogging i ny og ne. I tillegg har vi medlemmer som møter opp en gang i blant, rett og slett fordi de synes det er gøy.

Må jeg ha stålkondis for å være med?

Nei, du trenger ikke har stålkondisjon for å begynne med uv-rugby. Mange tør aldri begynne med uv-rugby fordi de tror det krever stor lungekapasitet. Dette er feil. Lungekapasitet er i høyeste grad et psykologisk problem, og i tillegg kan den raskt trenes opp. De fleste som begynner med UV-rugby føler en ENORM progresjon i starten, og det er veldig motiverende!

Lagdelene

Det er vanlig å dele laget inn etter oppgaver, slik at vi har to spisser, to bekker og to venstrevinger. Grovt skissert er oppgavene deres som følger:

 • Spiss:

  Lage mål i angrep, få tak i ballen i forsvar. Spissens oppgaver er lite definerte, og forskjellige spisser har varierende spillestiler.
 • Bekk (back):

  Binde sammen angrepet, og alltid ha kontroll bakover slik at eventuelt kontringer kan stoppes. I forsvar ligger bekken under bøtta, og holder angriperne borte.
 • Venstre (keeper):

  Lage mål i angrep, være keeper i forsvar. Både bekk og keeper rulerer. Det vil si at når den ene er nede på bunn, ligger den andre i overflaten og puster. "Partneren" går ned FØR den andre går opp, slik at en av dem alltid er nede.

Noen av de viktige reglene: (Vi har faktisk regler)

 • Du har ikke lov til å angripe en spiller som ikke har ballen

 • Du har ikke lov å angripe en spillers utstyr (Maske, snorkel, svømmeføtter og badebukse)

 • Du har lov til å holde en spiller som har ballen, under vann.

På NDF sine sider kan dere lese om reglene som gjelder for undervannsrugby.

Synes du dette hørtes artig ut?

KOM PÅ TRENING OG HOPP I VANNET!!!

For mer informasjon, ta kontakt med Oppdamen (styret)page | by Dr. Radut